vila mases





















area: 550 m²project year: 2016completion year: 2017photographer: oleg budeanu

Corresponding to the family culture, in which great reunion always happens, the house was designed to allow family’s reunions and accommodate a great number of family’s friends. Due to sloping plot area, the house is located in the upper side of the plot, and the atelier and extra garage is made in the lower part of the plot, which in fact permit to the guests to let their cars in a safe parking place without interlinking with the household mobility. The living, dinning, kitchen and terrace were made more spacious, with the aim to make them airier, so that guests would be able to feel themselves more comfortable. Children’s rooms with playroom area are separated from the main space of activities and reunions. As well as main dormitory, wardrobe and bathroom are located in a private area, with access only for parents. Also the design implies in itself the needs of household in having a storage area, for different utensils or laundry space. The roof was designed to become green and to allow the aesthetic architectural greenery to be placed in the facades of the house. The landscape was developed in the basis of idea to make a small park for becoming a green area, which will be enjoyed by all members of family and friends.